Parafusos de Espelta con salsa de queixo azul de froitos secos e Cervexa Moura.

  • por

Ingredientes para 4 persoas:

 

Preparación:

  • Cocemos a pasta en abundante auga con sal seguindo as instrucións do paquete e reservamos. É convinte deixala un pelín “o dente” porque despois ímola pasar pola tixola.
  • Nunha tixola douramos a cebola picada miudiña, cando estea lista, engadimos o queixo vegano cortado en anacos e baixamos o lume.
  • Remexer cunha culler de madeira para desfacer o queixo con coidado de que non se pegue.
  • A continuación engadimos uns 100 ml de cervexa moura, subimos o lume e seguimos remexendo, deixamos que ferva para reducir o líquido a metade.
  • Incorporamos a pasta cocida na tixola e remexemos para mesturala ben coa salsa.
  • Servir quente.
  • Nesta ocasión acompañamola dunha ensalada con pemento morrón asado e decorámolas cunhas sementes de sésamo tostado.
  • E, como aconsellan os sumillers, maridamos este prato coa mesma cervexa que empregamos para cociñalo, unha Cervexa Moura de Bubela ben fresquiña.

      

       Bo proveito!!!!

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *